måndag 28 november 2011

Hej gott folk :)

Jag har börjat spela i ett nytt band. Det heter Waves och jag spelar bas. Jag har aldrig spelat bas förrut men jag tror det kan vara kul. Om inte annat håller det igång min musikaliska utveckling. Det har tom gått så långt att jag har bestämt mig för att köpa ett externt ljudkort att koppla in min lånade elgitarr (eller bas) och i datorn så att jag kan öva hemma med bra ljud och också spela in. Därtill kommer jag däremot säkert också behöva köpa ett par bra hörlurar (vår granne på våningen ovanför utgör definitionen på galen).

För övrigt känner jag att det börjar lugna ner sig lite med känslorna över att bo i Tyskland! Det är sjukt coolt att bo i ett annat land och det är galet utvecklande men man ska inte underskatta att bo i ett land där man vet hur allting fungerar. Det är lätt hänt att jag har den ursäkten varje gång något inte riktigt går perfekt att ”Det hade funkat om jag varit i Sverige” och dessutom börjar jag jämföra Sverige med Tyskland i avseende på vart jag kommer villja bo när/om jag eventuellt ska bo någonstans permanent. Jag tror att jag behöver se eller ha bott i en handfull fler länder innan jag rättvist kan göra den bedömningen.

Förra veckan hade jag besök av först Kati som sökte jobb på BMW här nere och sen av Jill med hennes pojkvän Andreas, som de goda vännerna de är kom och höll mig sällskap! En tröst i att vara strandad i Tyskland är att det egentligen är lätt och billigt att åka hem! 

torsdag 10 november 2011

Heldag!

Jag sa till Sebastian igår att jag ska börja skriva oftare i bloggen och får det svidande svaret "Det har du skrivit i dina tre sista inlägg!" och med vetskapen att ni alla sitter klistrade för att höra om min vardag så kan jag motvilligt upplysa er:

Vakna 06, föreläsningar till kl 12, dra till labbet och bygga batterier (kortslöt inte en enda! :)), komma hem kl 18.30. Jag har ledigt  onsdagar och fredagar.

Igår var jag och Sebastian på Ikea... det är galet roligt att fråga de som jobbar där om hjälp och bli hänvisad till artiklarna på tyska. T.ex. skulle jag provligga madrassen Lavåker (Lavackah) och när jag sa att jag var från Sverige sa hon att hon hade varit i Sverige... konstpaus... kneckobrod, syrstromming!

Caligulove - Them Crooked Vultures
6:36 - Mustasch (inget nytt)


 Yeey, ngt svenskt!

 Yey, formar för ifall man vill göra sina egna ostbågar!


Hejdå Sevi! Hoppas du har det fett i Afrika så ses vi i februari :)onsdag 9 november 2011

Två månader passerat!

Severin flyttade igår till Afrika för att leva där i tre månader och har som ersättare valt en 20årig britt-portugis-tysk(-spanjorfransman). Dominik är en bra prick och vi kommer nog komma mycket bra överens de kommande tre månaderna!

För övrigt har jag sagt upp mitt jobb under regn av förolämpningar och skymfer från min dåvarande chefinna och har börjat med ett så kallat forschungspraktikum som betyder att jag ska "forska" lite tsm med ett doktorandteam inom utveckling av Li-luft-batterier. Det är väldigt intressant och det ska bli kul att få arbeta lite praktiskt... får se om 8 veckor hur bra det funkar att plugga heltid och ha ngn sorts praktik samtidigt!

Blev tillfrågad om jag ville spela bas i en kompis band här... jag har glatt tackat ja, trots att jag aldrig spelat bas... jag får hålla er upprättade (ja alla 5 av er) om hur kändisskapet utvecklas. Det börjar för övrigt också arta sig med mina vänner på universitetet, dvs att jag börjar få dem! I denhär takten känner jag hela Tyskland om 750 000 år :)

Fick nyligen besök av mamma, Milla och Åke också! Sjukt trevligt att få lätta sin hemlängtan lite och dessutom äta upp sig så man står sig igenom vintern. Ser mycket fram emot besök av Jill och Andreas om 15 dagar och därefter är det bara att räkna dagarna tills jag åker hem för att fira julen!

Jag vet att ni mediaförstörda människor förmodligen har svårt att läsa så mycket blogg helt utan bilder så jag får kompensera genom att låta mitt nästa inlägg spraka av bilder!

Citat "Morgenstund hat Gold im Mund"