tisdag 25 oktober 2011

Cedrik pluggar igen!

Sitter nu på lunchrasten och bloggar... har inte lyckats skaffa några kompisar i min studiegång än. De är lika så svåra att ta kontakt med; man skulle kunna tro att de var fysiker eller något! Föreläsningarna jag har varit på hittils har varit roliga och lärorika, jag är glatt överraskad både över kvaliteten och över hur mycket jag förstår. Kemibyggnaden är utan tvekan den fulaste på campus och den har ett sånt system att varje rum heter något i still med ch22210 där ch står för kemi, första tvåan betyder grundplan, andra tvåan betyder område två (färg grön) och 210 är rumsnumret. Bristen i detta är att det är allt annat än lätt att fatta vart de olika färgerna ligger och väl därinne är det inte alltid trivialt att hitta sitt rum. Arkitekten hade tydligen varit osedvanligt fantasifull i byggandet av kemihuset och man ska teoretiskt kunna ta hjälp av en kompass för att hitta de olika rummen. Något jag däremot gillar är alla tyska namn; t.ex. har jag spenderat min morgon i der Ivan-Ugi-Saal och mina föreläsare heter Friedrich, Franz, Fritz, Florian, Udo, Klaus (och Mirza).
Den vackra ingången till kemibyggnaden

Angående svårighetsgraden är jag fortfarande osäker, jag har inte haft några problem att förstå något än men föreläsningarna är alla fortfarande rätt inledande. Ska ha en föreläsning imorgon av en snubbe jag knappt fattar ett ord av vad han säger dock... Österrikare sägs han vara!

tisdag 18 oktober 2011

Hej igen!

Jag latade till mig lite bloggmässigt... ska försöka rycka upp mig! Det har inte hänt så mycket alls... Vi har målat om mitt rum och så har jag köpt massa möbler så det ser rätt anständigt ut faktiskt! Skolan börjar nu i veckan och jag åker in för första gången imorgon, det ska bli sjukt najs att slippa jobba så mycket och träffa massa folk. Ganska segt med allt papersarbete bara; för att skaffa student-SL-kort måste man fixa passfoto, antagningsbesked, fylla i en stört seg blankett på tyska (typ frågor som vilken adress skolan har och hur länge du ska plugga och på vilken avdelning) och sen antingen skicka in den per post eller ställa sig och köa med pöbeln på Hauptbahnhof - detta gör man för att få ett kundkort... Därefter måste man in på TUMs hemsida och skriva ut en liten lapp som man ska fylla i siffror på och alltid ha tillsammans med sitt kundkort!

För övrigt är Radio Moscow (ett band) rätt feta!

söndag 2 oktober 2011

Inte illa!

Stod på S-Bahn på väg från en ganska trevlig 9-timmars jobbdag och lyckan stod mig upp i öronen och så kom jag hem och lyckodippade helt sjukt och nu är jag redigt glad igen! Jag har fastslagit att jag har skaffat mig sjukt bra kompisar här i München redan och att mitt jobb är rätt najs! Jag har stått bakom kassan större delen av dagen och då får man snacka så mkt skit och dra så många oneliners så det blir riktigt roligt :D

Igår var vi till Englischer Garten och solade och kollade på surfarna (Det låter sjukt lamt att surfa på en flod mitt inne i en stad men det var rätt ballt! http://www.youtube.com/watch?v=LTTct6xBIc8 ). Halvägs dit fick jag punka på cykeln och var tvungen att löpa. Än en gång halvvägs träffar jag på Victoria Done vid Chinesischer Turm två dagar efter att hon flyttade till München; sjuuuuuk slump! Väl framme vid Eisbach (isfloden) så simmar jag och Daniel längs den så kallade "ze tourr" som är sjuuukt ström och helt vansinnigt rolig, för att inte tala om 15 grader varm. Sen tog jag mig hem och så lagade jag mat åt mina vänner.

Budskapet är att jag lever ett riktigt bra liv just nu och jag uppmanar alla att komma och hälsa på mig, vi skulle ha mycket roligt :D