söndag 25 september 2011

Trasig!!!


Jag har plikttroget festat de senaste 4 dagarna på Wiesn, har överlagt att gå idag också men min lever lever isåfall inte länge till. Efter det förra inlägget hade jag ännu inte varit inne i ett av de många jättestora tälten; det är så Wies'n ska upplevas! När man lyckats få plats vid ett bord beställer man in öl (då får man enlitersstop (ein Mass)) och så ställer man sig på sin bänk och dansar till en av de ungefär 20 roterande Wiesnlåtarna som jag måste säga är fett bra! Det är fantastiskt bra stämning och fantastiskt dyrt men jag ska hur som helst dra ner på festandet och inte gå mer om inte någon masar sig ner hit och hälsar på! Jag har dessutom börjat jobba heltid nu... Jag har kass lön men som student i Tyskland betalar man ingen skatt på sin lön så det blir rätt bra betalt ändå, dessutom kan jag svulla i mig hur mycket mat som helst gratis :)

 

Jag har också köpt flygbiljetter hem, den 20e december bär det av och någon dag innan nyår kommer också käre Sebastian och hälsar på och så flyger vi hem tillsammans; jag är mäkta nöjd över det arrangemanget! Ni stockholmare som läser detta får se till att förbereda en sjuk nyårsfest :)

I Löwenbräutältet, tydligen tjänar servitriserna typ 300 000kr under Wiesn!
Jag och Kristian (eller Christian men han läser nog inte detta!)

Ett annat arrangemang som gläder mig mycket är att Mamma, Åke och Milla (Styvfar och lillasyster) kommer och hälsar på i november :) Nu ska jag plugga lite inför mitt jobb, har ett häfte jag måste läsa skiten ur!

söndag 18 september 2011

Wies'n!

Igår var första dagen på Oktoberfest! Jag var ganska bakfull men åkte in med ganska glatt humör ändå. Det var sjukt fint väder och när vi klev av i Hackerbrücke möttes vi av en stor polisbil med högtalare på taket som spelade Wies'n musik och ropade ut fotbollsresultaten från Bundedsliga. Sen gick vi igenom hela området och det tog lång tid och satte oss till slut på en bänk och drack öl. Ölen var skitdyr (10 euro per liter) och det var sjukt många dyngraka människor överallt men i det hela var det ganska trevligt... Mindre trevligt var däremot när det började spöregna och när jag äntligen kom hem märkte jag att jag lämnat nyckeln hemma och de andra var hos flickvän respektive festandes på annat håll så jag åkte hem till Sebastian och kollade på Coupling och sov.

Här om dagen skickade jag in en ansökan om att jobba på Coffee Fellows och blir uppringd efter en halvtimme. Jag går på anställningsintervju, provjobbar en dag och är sen igår anställd! Det känns jättebra att ha ett deltidsjobb under skoltiden för då kommer jag ha råd att typ åka snowboard i alperna och också ha råd att besöka andra städer! Det är rätt bra just nu alltså! :)

 Glömde berätta om en amerikan vi träffade på Wies'n (oktoberfest på bayeriska) som hade förlorat sin flickvän och sin packning. Han kom från Maryland och hette Jacobi Grillo och jag har aldrig sett ngn se så bekymrad ut :(
 Polisbilen som spelade musik för oss!

 Sabrina och Tobias
 Basti äter kyckling
Sevi, jag och Eli

tisdag 13 september 2011

Trött som en gnu.

Vaknade just, flera timmar för tidigt! Jag var och klättrade med Sebastian igår så mina greppmuskler är helt körda. Sen åker jag hem och äter och sen sticker vi (5 pers) ut och springer! Jag älskar att vara så aktiv men efter att ha lökat en hel månad i Sollentuna tar det sin toll på mig :P
   Det visade sig att min andre mitbewohner Daniel har typ samma musiksmak som jag (och äger ballen av mig på gitarr), sjukt skön snubbe helt enkelt!

Nu ska jag ut och äta frukost i solen på vår balkong :)

Ps. glöm inte att skypa upp mig!

söndag 11 september 2011

Ferre! Frank och Sevi Basti med sin dragonballfrisyr Sevis pillimariska look!
 Sviskonknödeln kl 7 på morgonen utan sömn!
Igår var det fest! Vi bjöd över folk och drack mängder av öl och gick ut och dansade till kl 5. Det var sjukt kul och jag gillar att vi alltid har folk över, det är roligt och känns modernt :) Det var sen lite efterfest hos oss för att gänget jobbade upp en sjuk aptit för sviskonknödels som vi tydligen hade hemma i frysen haha. Jag snackar sjuka mängder tyska nu så det är lite av en befrielse att få sitta och skriva på svenska för en gångs skull. Snart kommer Sebastian, Eli och Julia över så äter vi zwetschgendatschi och tar det sjukt lugnt! 

fredag 9 september 2011

Bilder!!!

Bloggen uppe!

Hej alla kära vänner hemma i Sverige! Jag bloggade en kort period i ettan på gymnasiet och känner att det kanske är dags att damma av den sysslosättningen i samband med att jag har flytt landet!

 Flytten i sig var riktigt smärtfri, och jag är riktigt glad över lägenheten jag bor i! Jag bor tillsammans med Severin vars far äger lägenheten och Daniel som är grym på gitarr och de båda är jätteschyssta. Jag har typ inget att klaga på! Jag funderar lite på om jag ska ta och försöka söka jobb någonstans; jag har alltid velat jobba på ett café. Jag bor i Englschalking som är 15 minuter från stadscentrum med S-Bahn och är ett rätt tyst och händelselöst (mysigt) område. I samma hus som jag bor finns två konditorier och rakt mittemot finns ett Rewe där man kan köpa all mat, sprit och random stuff man behöver men halvdyrt.

Det är kul att snacka så sjukt mycket tyska och det går verkligen snabbt framåt, det kommer förhoppningsvis inte vara några problem alls när jag börjar :)

Nu ska jag snart ut och springa med Sebastian och Severin (Sebastian är en till galet schysst snubbe) och sen kommer massa folk hit så blir det gille! :)